Klikk for å bli medlem nå!

Kom til støttemarkering for Israel i Grimstad 25. mai og Ålesund 25. mai. Se andre MIFF-møter.

Hamas vil ha med Fatah og Abbas

Denne uken dro PA-formann Mahmoud Abbas på besøk til Jemen. Reisemålet ble valgt ut på grunn av Jemens nære bånd til Syria og Iran, sier offisielle palestinske kilder til Jerusalem Post. – Abbas ba Jemen overbevise Damaskus og Teheran om ikke å gi økonomisk støtte til Hamas. Han frykter dette vil få USA og EU til å stanse støtten til PA, opplyser kildene. Hamas på sin side ønsker samarbeid med Abbas og hans Fatah-parti, også de i håp om å opprettholde den internasjonale støtten. Den islamistiske partiet har tilbudt Fatah noen ministerposter i den nye regjeringen. I følge Jerusalem Post skal Hamas ha bedt Egypt om å presse Fatah til å akseptere tilbudet. – Hamas ønsker at Abbas skal beholde makten slik at det internasjonale samfunnet kan fortsette å kanalisere penger gjennom ham til palestinerne, skriver reporter Khaled Abu Toameh i Jerusalem Post. Den unge garden i Fatah, frontet av Mohammed Dahlan og Jibril Rajoub, går imot regjeringssamarbeid med Hamas. De arbeider aktivt for å svekke makten til Mahmoud Abbas og hans støttespillere i Fatah. Den marxistiske gruppen PFLP er det eneste partiet som foreløpig har akseptert Hamas sitt tilbud om regjeringssamarbeid. Tidsfristen for å danne ny palestinsk regjering utgår om fire uker. – Uansett er det klart at palestinerne snart vil befinne seg under kontroll av to myndigheter, en ledet av Hamas og en ledet av Fatah, skriver Toameh. Fatah, ledet av Abbas, ønsker å beholde direkte kontroll over noen av sikkerhetsstyrkene. – Abbas har også gjort en rekke tiltak for å sikre at hans kontor fortsatt har kontroll over palestinske medier og viktige økonomiske institusjoner, skriver Toameh.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart