Forlater Rafah-overgangen

Europeerne som er satt til å overvåke Rafah-overgangen forlot sine poster tirsdag ettermiddag, melder palestinske kilder. EU-personellet valgte å forlate overgangen av frykt for egen sikkerhet, etter at over et dusin utenlandske statsborgere har blitt bortført på Gaza-stripen og Vestbredden på en dag. Kidnappingene skulle være en protest mot IDFs operasjon i Jeriko, som ble avsluttet samme kveld. Israelske sikkerhetsstyrker holder godt øye med situasjonen, ettersom Rafah er den største overgangen mellom Gaza-stripen og Egypt. Utviklingen som har skjedd i området kan fort slå negativt ut for Israel. Hæren har foreløpig ikke planer om å gå inn i området, men kilder sier de frykter den palestinske mobben vil rive ned gjerdet som skiller Gaza fra Egypt, i følge Yedioth Aharonoth. Palestinske sikkerhetsvakter som oppholder seg nær overgangen, skal gjøre lite eller ingenting for å forhindre uro fra å bryte ut.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart