Israel frykter palestinske hevnaksjoner

IDF er i høy beredskap over hele landet etter Jeriko-raidet tirsdag. Man frykter at palestinske terrorgrupper vil bruke arrestaksjonen om et påskudd til å utføre terrorangrep. Fungerende statsminister Ehud Olmert hadde en samtale med forsvarssjef Dan Halutz og forsvarsminister Shaul Mofaz tirsdag kveld, hvor han takket dem for den suksessfulle aksjonen. Sikkerhetsstyrkenes omringing av fengslet i Jeriko på Vestbredden, førte til at generalsekretær i PFLP, Ahmed Saadat, ble arrestert sammen med fem andre terrorister involvert i drapet på tidligere turistminister Rehavam Zeevi, i 2001. – Forsvarsledelsen har brakt ære over Israel og bevist nok en gang at vi kan stole på dem, sa statsministeren til Mofaz, i følge Yedioth Aharonoth. Tidligere på dagen ble forsvarsministeren kontaktet av Ze’evis enke Yael og hennes sønn, som takket for operasjonen som da var satt i gang på Vestbredden. – Vi har regnet med dere hele veien og det er opplagt for oss at forsvarsledelsen og Israel ikke lar mordere gå fri, sa Yael Ze’evi. Som svar på støtten, rettet Mofaz fokuset mot Halutz og Shin Bet-sjef Yuval Diskin og takket dem for at oppdraget ble så vellykket, uten tap av soldatliv.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart