USA og Storbritannia koordinerte ikke evakueringen

Det israelske raidet mot Jeriko-fengselet startet etter klokken 9 tirsdag morgen. Da oppdaget soldater ved en kontrollpost utenfor Jeriko at de britiske og amerikanske observatørene var på vei ut av byen, skriver Jerusalem Post. IDF, som hadde forberedt set på at en slik situasjon kunne oppstå, klarte å omringe fengselet i løpet av ca. 20 minutter – før fangene ble sluppet fri. De britiske og amerikanske fangevokterne koordinerte ikke sin evakuering med Israel, sier israelske offiserer til Jerusalem Post. Dette blir bekreftet av amerikanske tjenestemenn. – IDFs handling kom etter [evakueringen av overvåkerne] og var en separat ting, sier talskvinne ved USAs konsulat i Jerusalem, Micaela Schweitzer-Bluhm. Israel hadde imidlertid fått kopi av brevet fra 8. mars, hvor en uttrekning av overvåkerne var varslet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart