Utenlendinger rømmer for palestinsk vrede

Kidnappinger av utlendinger i de palestinske områdene fortsatte utover dagen tirsdag. Minst ti journalister og hjelpearbeidere ble tatt av væpnede menn, skriver Ha’aretz. Flere timer etter at det israelske Jeriko-raidet er avsluttet var to franskmenn og en sør-koreansk journalist fortsatt i fangenskap. På Gaza-stripen gikk væpnede menn fra rom til rom på hotellene på utkikk etter utlendinger. Et britisk kulturbygg på Gaza-stripen ble inntatt av væpnede menn, og deretter påtent. Da brannbiler kom til stedet prøvde de militante mennene å hindre brannslukkingen. Et tomt EU-kontor ble stormet, og EU-flagget erstattet av militant banner. Noen av angriperne ropte "Død over amerikanerne, død over britene". Også andre kontorer tilknyttet USA og Storbritannia vandalisert. Flere internasjonale hjelpeorganisasjoner sier de trekker sitt personell ut av Gaza-stripen og Vestbredden. En FN-jeep ble påtent da den prøvde å rømme Gaza-stripen til trygghet i Israel. Andre skremte utenlendinger søkte dekning i palestinske politistasjoner. Det er andre gang på kort tid at utlendinger på Gaza-stripen og Vestbredden blir utsatt for vreden til væpnede palestinske grupper. Israel ble en nødhavn for nordmenn da det ble satt i gang voldelige reaksjoner mot Muhammed-karikaturene i februar.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart