Kom til MIFF Forum i Ålesund 12.-13. nov! Early bird-rabatt!

Vi trenger deg med på laget!

Skal endelig være under kontroll

Utbruddet av fugleinfluensa i Israel er "under kontroll" og man frykter ikke mangel på egg og kylling til påske, informerte landbruksdepartementet søndag. Israelske bønder produserer 200 millioner slike fugler i året til matindustrien, ti millioner kalkuner og sju millioner verpehøns. 12.000 drepte fugler som følge av fugleinfluensaen, vil derfor ikke gjøre betydelig skade på høns- og kyllingindustrien, hevder departementet. Den israelske regjeringen har nå satt i sammen en arbeidsgruppe, som skal hjelpe til med å dele ut de rundt 23 millioner kronene som er satt av til kompensasjon. Denne skal gå hovedsaklig til bøndene som mistet sine fugler som følge av utbruddet. Hver kalkun har en verdi av ca 150 kroner. Samtidig prøver myndighetene å roe ned folket nå som faren ser ut til å være over. – Det er viktig å få sagt, at på dette tidspunktet ser det ikke ut til at sykdommen har spredt seg til mennesker, sa fungerende statsminister Ehud Olmert på søndagens regjeringsmøte.

Har du kommentarer til artikkelen?

Vi vil veldig gjerne høre din mening!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart