Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Herut-aktivister ble møtt av sjokkgranat i arabisk nabolag

Rundt 15 aktivister fra det høyre-orienterte Herut-partiet, anført av leder Michael Kleiner, gikk inn i de arabiske nabolagene i Jaffa torsdag. Kleiner fremførte tilbud til araberne om å emigrere frivillig fra Israel mot å få økonomisk kompensasjon. Aktivistene ble møtt med fysisk vold fra arabere. Det ble også kastet en sjokk-granat og flasker i deres retning, rapporterer Yedioth Aharonoth. En Herut-aktivist, "en jøde med svært tydelig amerikansk aksent", dro frem en bunke sedler med tusenvis av shekel. Han ville tilby araberne "forskuddsbetaling". Araberen Rifat Turk slo pengene ut av hånden på jøden, og lykkelige forbipasserende var raske med å plukke dem opp. Den ulykkelige "giveren" stod igjen tomhendet, skriver journalisten Ali Waked. Kleiner forklarte sitt evakueringstilbud nærmere. – Vi vil ikke flytte arabere fra Israel med makt, men vi vil tilby dem å evakuere frivillig for en passende økonomisk kompensasjon. De kan velge mellom 22 arabiske land som står til deres disposisjon, sa Kleiner. Da Herut-aktivistene så at volden utartet seg, trakk de seg tilbake før de ble skadet. – Alt vi gjorde var å snakke med dem. Det var et lovlig tilbud fra oss, men de foretrakk å svare med vold. Vi har ikke noe problem med å respektere dem, men det de gjorde var ikke et demokrati verdig, sier talsmann for Herut-partiet Shmuel Ari. Herut er et lite høyre-orientert fløyparti som ikke, i følge meningsmålinger, ser ut til å få noen representanter i Knesset ved valget i neste uke.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart