Ingen grunn til å endre erstatningsreglement

Forsvarsminister Shaul Mofaz satte lite pris på mandagens uttalelse fra lederen for IDFs arbeidsdirektorat Elazar Stern, angående muligheten for å endre hærens erstatningsreglement. Tirsdag uttalte Mofaz at han skal sette seg inn i saken, samtidig som han gav instrukser til forsvarsledelsen om å slutte å diskutere temaet. – Anerkjennelsen av IDF-soldater vil fortsette på lik linje med dagens praksis, sa forsvarsministeren. Siden en lovendring i 1987, har alle etterlatte av soldater som har dødd i løpet av sin tjeneste, fått like mye erstatning, uavhengig av om soldaten ble drept i strid eller ikke. Alle soldater har også fått lik status etter sin død. Forsvarsdepartementet utbetaler hvert år over fem milliarder kroner til falne soldaters nærmeste slektninger, noe som gjør dette til Israels nest største velferdssystem, i følge Yedioth Aharonoth.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart