Vurderer å endre erstatningsregler

Siden 1987 har alle israelske familier som har mistet sine nærmeste i tjeneste for IDF, fått lik erstatning og behandling av militæret. Nå ønsker forsvarsledelsen å endre dette reglementet, slik at en kan skille mellom soldater som dør i strid og dem som dør av andre årsaker, informerte leder for hærens arbeidsdirektorat Elazar Stern, mandag. Et av spørsmålene man vil diskutere, er om man skal forskjellsbehandle soldater som dør mens de begår en forbrytelse. Et illustrerende eksempel, er den jødiske terroristen Eden Natan Zada, som drepte fire arabiske israelere på en buss, for deretter å bli drept av en rasende arabiske folkemengde. Natan Zada hadde rømt fra vernepliktstjeneste da han gjennomførte angrepet. På det nåværende tidspunktet er det uklart hvilken status man vil gi soldater som tar livet av seg selv mens de er i tjeneste. Det er heller ikke aktuelt å endre erstatningsutbetalingene til deres etterlatte, noe som først vil bli behandlet senere.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart