Store forsinkelser

Store deler av sikkerhetsgjerdet i området rundt Beit Haron og A-Tira er fortsatt ikke ferdigstilt, skriver Rafael D. Frankel i Jerusalem Post. Lederen av utbyggingen har tidligere lovet at sikkerhetsbarrieren ville være ferdig utbygd i slutten av mars, med unntak av strekk rundt Ariel, Jerusalem, Ma’aleh Adumim og helt i sør i Judea-ørkenen. – I åssidene rundt A-Tira er det gjort klart fundamenter for gjerdet, men så langt som øyet kan se mot sør er det ikke satt opp noe gjerde, rapporterer journalisten som har vært på befaring i området. – Regjeringens innsats for å bygge gjerdet er ikke veldig helhjertet. Ellers hadde vi sett mye mer aktivitet, sier Marc Luria, grunnleggeren av organisasjonen "Sikkerhetgjerdet for Israel". – Barrieren kunne vært ferdig for to år siden, mener han. Når sikkerhetsbarrieren på Vestbredden står ferdig vil den være 740 kilometer lang. Fem prosent av barrieren er betongmur, resten er gjerde. Totalkostnaden vil være rundt 14 milliarder kroner. Hensikten med barrieren er å forhindre palestinske terrorister i å ta seg inn i Israel.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart