Lederstrid i mediene

Den politiske kløften mellom Kadima-leder Ehud Olmert og formann i Arbeiderpartiet Amir Peretz øker stadig, skriver Yedioth Aharonoth. Kadima anklager Peretz for å oppføre seg "barnslig", når han nekter å møte Olmert til politiske samtaler. – Han har enda ikke oppfattet at hans jobb som leder for havnearbeiderne i Ashdod er over, sa en talsmann for Kadima om den tidligere fagforeningslederen. "Hver dag fortsetter han å ødelegge for seg selv på denne måten. Han må betale en offentlig pris. Han påfører seg selv [politiske] skader. Folket forstår ikke spillet hans. Tiden jobber ikke i Amirs favør." – Det er mange sultne mennesker i Arbeiderpartiet og de vil begynne å utøve press på ham. Forhandlingene kan bli unnagjort raskt, men Amir skaper en unødvendig eskalering […] tilsynelatende fordi han har lovet for mye, til for mange mennesker, fortsetter han. Peretz har tidligere krevd finansministerposten i den nye Olmert-regjeringen, men Kadimas talsmann svarer at "sannsynligheten for at han vil få finansporteføljen er meget lav, dersom vi ikke ønsker å se aksjemarkedet bevege seg mot en katastrofe". Søndag ettermiddag starter president Moshe Katsav sine samtaler med de ulike Knesset-fraksjonene, for å rådføre seg om hvem han skal spørre om å utforme en ny regjering. Høyst sannsynlig vil dette bli Kadimas Ehud Olmert.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart