Arresterte Hamas-politiker

Minister for Jerusalem-saker i den nye Hamas-regjeringen, Khaled Abu Arafa, ble arrestert av den israelske sikkerhetstjenesten Shin Bet torsdag morgen. Som innbygger i Øst-Jerusalem har ikke Arafa lov til å ta seg inn på Vestbredden, forklarer en sikkerhetskilde til Jerusaelm Post. Alle israelere og alle med israelsk ID-kort har forbud mot å ta seg inn på palestinsk-kontrollerte områder av Vestbredden. Hamas-politikeren skal ha vært på vei til landsbyen Azariya, mellom Jerusalem og Ma’aleh Edumim, hvor han planla å ta over kontoret til den forrige ministeren. – De stanset bilen hans og ba ministeren gå ut. Da han nektet tvang de ham med å peke med riflen i ansiktet hans, sier en Hamas-kilde som blir gjengitt av Ha’aretz. Abu Arafa, som ble født i 1961, har blitt arrestert av israelske styrker flere ganger tidligere. Det er første gang Israel har arrestert et medlem av den nye Hamas-regjeringen som ble tatt i ed i forrige uke. – IDF har rett til å anse Hamas-lederne som legale mål så lenge de nekter å anerkjenne Israel og PA fortsetter sin støtte til terroraktivitet, sa et medlem av IDFs generalstab onsdag. Samme dag ble minst 20 militante palestinere arrestert på Vestbredden, blant annet en kvinne som forberedte seg til å gjennomføre en selvmordsbombing.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart