Kadima og Ap vil være regjeringspartnere

Kadima-leder Ehud Olmert og Ap-leder Amir Peretz holdt en felles pressekonferanse i Jerusalem tirsdag ettermiddag. Formelle regjeringsforhandlinger mellom de to partiene vil starte så snart president Moshe Katsav utpeker Olmert som best egnet til å danne den neste regjering. Peretz vil nå fremme Olmert som kandidat. Samtidig gravla han spekulasjonene om en koalisjon mellom Ap og høyresiden. Hemmelige forhandlinger har pågått mellom Kadima og Ap de to siste døgnene, og tilliten mellom partene har vokst. Peretz tror en koalisjon mellom Kadima og Ap kan bevares gjennom hele den kommende fireårsperioden. De to partilederne nektet å motta spørsmål fra journalister under pressekonferansen. Kilder i Ap tror Amir Peretz vil få forsvarsministerposten. Olmert hadde også et møte med Likud-leder Benjamin Netanyahu tirsdag. Netanyahu ble invitert til å være med i en Kadima-ledet koalisjon, skriver Jerusalem Post. Invitasjonen vil bli drøftet internt i Likud.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart