Vi er i krig

Sjef for IDFs planavdeling, generalmajor Yitzhak "Haki" Harel, er helt tydelig i sin tale. – Vi er i krig, sier den militære veteranen i et intervju med Jerusalem Post. Samtidig som sjansene for en full krig med de arabiske nabolandene aldri har vært mindre, kan IDF være nær å starte en storstilt militæroperasjon mot terrorgruppene på Vestbredden og Gaza-stripen, sier Harel. IDF vil trappe opp sine svar på Kassam-rakettene fra Gaza-stripen, helt til palestinerne forstår at det ikke er verdt å skyte selv en eneste rakett. "Vi er nesten der", mener Harel. – Hvis de stanset med å skyte på oss, ville vi ikke skutt en eneste kule, legger han til. Generalmajoren mener grensen til Gaza-stripen bør bli hermetisk lukket. Humanitær hjelp til palestinerne på Gaza-stripen må gå over andre grenser, mener han. – Hvorfor skal vi gi palestinerne noe? De dreper våre barn. Det er bare et mirakel at Kassam-rakettene ikke faller i hodene på folk, sier IDF-sjefen. – Hva med rapportene om terrorister fra Al-Qaida, Iran og Syria som tar seg inn på Gaza-stripen?, spør journalisten. – Det er helt sant. Alle som vil slipper inn. Det er veldig vanskelig å hindre terrorister å ta seg inn fra Sinai. Egypterne blir bedre i å forhindre dette, men de har det vanskelig, sier Harel. Generalmajoren mener IDF må kontrollere "hvert hjørne" på Vestbredden for å gi sikkerhet til det israelske folk. Intervjuet ble foretatt før terrorangrepet i Tel Aviv 17. april.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart