Vil han bli en god forsvarsminister?

Forsvarsministerstillingen i Israel har ofte vært besatt av suksessfulle generaler. Nå kan den tidligere fagforeningslederen Amir Peretz (Ap) få ministerposten i en koalisjonsregjering mellom Kadima og Ap. Anonyme kilder i forsvarsmyndighetene mener det vil være "uansvarlig" å sette en sivil uten bred militærfaglig bakgrunn til en slik oppgave. Andre mener det kan gi en positiv effekt å få inn en forsvarsminister som ikke har gått gradene i generalstaben, skriver Jerusalem Post. Amir Peretz tjenestegjorde i IDF som kaptein i en eliteavdeling, men hans militære karriere ble avbrutt av en treningsulykke i 1974. Shaul Mofaz, som har vært forsvarsminister fra 2002 tjenestegjorde over 30 år i IDF og avsluttet sin karriere som forsvarssjef.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart