IDF-raid er kanskje ikke nok

Israel fryktet terror i den jødiske påskehøytiden, pesach, som startet onsdag i forrige uke. Mandag, da man hadde grunn til å håpe at høytiden skulle kunne avvikles uten angrep, slo Jihad-terroristene til i Tel Aviv. Jerusalem Posts militæranalytiker, Yaakov Katz, påpeker at IDF gjennomfører daglige arrestoperasjoner nord på Vestbredden for å knekke Islamsk Jihads terrornettverk. – På tross av dette er det ingen måte å lukke de palestinske områdene hermetisk, skriver han. Terroristen har sannsynligvis blitt smuglet inn gjennom en av åpningene i sikkerhetsbarrieren av en israeler som frakter palestinske arbeidere inn i Israel, skriver Katz. Den israelske journalisten påpeker at terror handler om penger. Iran, Syria og Hizbollah sender millioner av dollar til terrorgruppene på Vestbredden hver måned, i følge israelske tjenestemenn. IDFs sentralkommando har allerede begynt å gi sine infanteribatalsjoner økt spesialtrening i urban krigføring, som forberedelse til en eventuell storoperasjon på Vestbredden. – Vi kan ha nådd det punkt hvor mindre arrestoperasjoner ikke er tilstrekkelig for å stanse terroren, skriver Katz.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart