Steng Ahmadinejad ute fra fotball-VM

Simon Wiesenthal Senteret (SWC) ba tirsdag den tyske regjeringen om å gjøre det klart at Irans president Mahmoud Ahmadinejads tilstedeværelse ikke er ønsket under fotball-VM til sommeren. Ahmadinejad har skapt mediestorm i lang tid, etter å ha uttalt at Holocaust er en myte og at Israel må slettes fra kartet. Han har enda ikke uttrykt noe ønske om å være tilstede under FIFAs verdensmesterskap, der Iran er et av 32 deltakerland. Den tyske regjeringen har på sin side sagt at det ville vært problematisk om han valgte å reise til landet, men at han er i sin fulle rett som alle andre statsledere under arrangementet. I et brev til utenriksminister Frank-Walter Steinmeier anmoder derfor SWC regjeringen om å stenge Ahmadinejad ute. – Etter hans fornektelse av Holocaust, hans ønske om "å utslette Israel fra kartet", hans oppmuntring til global terror og hans atomtrusler, burde president Ahmadinejad ikke være velkommen i Berlin, står det i brevet.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart