Går til Høyesterett for sitt statsborgerskap

Fire Hamas-politikere vurderer å anke Israels beslutning om å frata dem deres statsborgerskap, fortalte den palestinske justisministeren Ahmed Khaldi onsdag. Parlamentsmedlemmene er Hamas-representanter fra Øst-Jerusalem. Tirsdag bestemte den israelske regjeringen å ta de israelske identitetskortene fra tre medlemmer av det palestinske parlamentet og et palestinsk regjeringsmedlem. Til nå har de kunnet ha permanent bosted i Jerusalem og bevegelsesfrihet i Israel. Men som svar på mandagens selvmordsbombe i Tel Aviv, ble de fratatt denne retten. Hamas har også nektet å fordømme angrepet og lagt press på PA-formann Mahmoud Abbas, for å få ham til å beklage sin kritikk. Onsdag møtte fire arabiske medlemmer i Knesset de fire Hamas-medlemmene, for å vise sin solidaritet med den nye palestinske regjeringen. – Disse menneskene bor i Øst-Jerusalem. Du kan ikke fjerne dem fra deres land, sa leder for National Arab List, Said Ibrahim Sarsoor. Justisminister Khaldi mener de fire Hamas-representantene har en god mulighet til å vinne saken i Høyesterett. – Israel kan ikke bevise at de har vært involvert i noen aktivitet som representerer lovbrudd, hevdet han. De fire arabiske Knesset-medlemmene får sterk kritikk over hele det politiske spektrum i Israel for sitt møte med Hamas-representantene.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart