Hizbollah må avvæpnes

Generalsekretær i FN, Kofi Annan, formante onsdag til avvæpning av Hizbollah og enighet om de endelige grensene mellom Libanon og Syria. Annans uttalelse kom etter at han fikk presentert den tredje halvårsrapporten angående implementeringen av FNs resolusjon 1559. Resolusjonen krevde avvæpning av terrorgrupper i Libanon og tilbaketrekning av utenlandske styrker. Den siste rapporten anklager Iran og Syria for å fortsette sitt engasjement i Libanon og forhindre avvæpningen av Hizbollah. FNs spesialutsending Terje Rød Larsen understreker at samarbeid fra alle involverte parter er nødvendig, "inkludert Syria og Iran." Nå som den syriske okkupanten er ute av landet, ønsker Larsen fokus på resolusjonens andre krav, nemlig avvæpningen av terrorgrupper. Hizbollah skal, i følge rapporten, ha holdt ved like sin kontakt med både Syria og Iran, på tross av Sikkerhetsrådets bestemmelse. Et og et halvt år etter at resolusjonen ble vedtatt, har man ikke observert noen endring i Hizbollahs kapasitet eller handlingsrom.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart