Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Atomreaktoren gir oss kreft

Mens verden er opptatt med Irans atomtrussel, er innbyggerne i den israelske byen Dimona bekymret for Israels egen atomreaktor som ligger rett i nærheten av byen, skriver Yedioth Aharonoth. En høyere andel kreftdiagnoser enn ellers i landet, eventuelle fiendtlige forsøk på å ramme området og frykten for mulige funksjonsfeil i reaktoren, er bare noen av bekymringene de lever under. Etter å ha holdt seg tause i flere år, ønsker innbyggerne nå å ta saken i egne hender. Torsdag annonserte de opprettelsen av et nytt fond, nemlig "Dimona fri for atomtrusler". Shalom Bar Avi er formann i fondet og kan fortelle at menneskene bak "har bestemt oss for å gjøre våre stemmer hørt, og skrike ut så den nye regjeringen kan høre oss. Dette skjer etter at mange av vennene våre ble kreftsyke." Fondet vil kreve at regjeringen setter ned en fri kommisjon, ledet av en dommer, som kan sørge for at autoriserte personer gjennomfører strålingsmålinger i byen og områdene rundt. De hevder den høye kreftraten er et direkte resultat av atomreaktoren. 279 av Dimonas innbyggere er for øyeblikket kreftsyke. For å bevise sin sak har de samlet sammen informasjon som viser at antallet kreftpasienter har økt med tolv prosent kun i løpet av det siste året. – Vi vil vite sannheten. Vi er lei av å leve i konstant frykt for at et fiendtlig element vil lykkes i å nå reaktoren. Det er en konstant frykt for lekkasje, for jordskjelv og kreft, som tar livet av oss én etter én, sier Bar Avi.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart