IDF forbereder seg på å reokkupere Gaza

Generalmajor Yoav Galant, øverstkommanderende for IDFs Sørkommando, sier IDF forbereder seg på å reokkupere Gaza-stripen, dersom ikke Hamas-regjeringen stanser rakettangrepene fra området. – Vi snakker om mer aggressiv militær aktivitet. Dersom prisen vi må betale blir urimelig, som et resultat av et økende antall [palestinske angrep], så må vi ta alle [nødvendige] steg, inkludert reokkupering av Gaza-stripen, sier Galant til Ma’ariv. Han legger til at løsningen kan enten bli en delvis okkupasjon, eller en fullstendig reokkupasjon. Planene skal allerede være godkjent av sikkerhetsledelsen, inkludert forsvarsminister Shaul Mofaz. Israel har allerede hatt to korte militæraksjoner inn på Gaza-stripen, begge på leting etter eksplosiver i grenseområdet. Men sjansen for at det blir gjennomført en større militæroperasjon eller reokkupasjon, er ikke stor, av økonomiske og politiske grunner, sier kilder fra forsvarsledelsen. – Jeg ønsker ikke å havne i den situasjonen. Men dersom det blir tvunget på oss, har vi en plan om okkupering av Stripen, advarte Galant.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart