Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Myndighetene utvider restriksjonslengden

Restriksjonene lagt på mannen som avslørte Israels atomprogram, Mordechai Vanunu, har blitt ytterligere utvidet med et år, rapporterte Yedioth Aharonoth fredag. Bestemmelsen ble tatt av IDFs kommandosjef for Heimevernet, etter råd fra riksadvokat Menachem Mazuz. Myndighetene begrunner avgjørelsen blant annet med sikkerhetsmessige bedømmelser. For flere måneder siden avslo israelsk høyesterett en klage fra Vanunu på restriksjonens lengde. I følge avgjørelsen er faren for at han utleverer klassifisert informasjon til utlandet, angående Dimona-reaktoren han arbeidet ved, fortsatt stor. Så lenge han bor i Israel og lever under restriksjon, kan han bli overvåket av myndighetene, bestemte retten. Vanunu har ikke lov til å forlate Israel og han kan derfor ikke få utstedt pass. Samtidig må han gi beskjed til politiet dersom han endrer adresse eller overnatter et annet sted enn hjemme. Han kan heller ikke bevege seg nærmere enn 500 meter fra flyplasser og havner, og har ikke lov til å oppholde seg på Vestbredden. Heller ikke skal han bruke internett, ha kontakt med utenlandske statsborgere, eller besøke utenlandske diplomat-delegasjoner, uten å ha fått tillatelse.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart