Israel må oppgi sine atomvåpen

Jordans kong Abdullah er interessert i et Midtøsten uten atomvåpen. Han ber det internasjonale samfunnet legge press på Israel for å få dem til å oppgi sine atomvåpen. – For at det skal bli fred i regionen må Israel avvæpnes for sine atomvåpen, sier han i intervju med en spansk avis. Samtidig avslører kong Abdullah at han forstår hvorfor Israel må ha atomvåpen. – Hvis det er fred, vil ikke Israel ha bruk for atomvåpen. Hvis den israelsk-palestinske konflikt blir løst, vil den arabisk-israelske konflikt også være løst, la han til. Israels atomvåpen inngår i avskrekkingspolitikken overfor fiendtlige naboland som Syria og Iran. Den arabiske verden var svært fiendtlig mot Israel også før Israel tok militær kontroll over Gaza-stripen og Vestbredden i 1967.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart