Minst 23 mennesker drept av tre terrorbomber

Tre kraftige eksplosjoner rystet den egyptiske feriebyen Dahab på Sinai-halvøya mandag kveld. Minst 23 mennesker er drept og flere titalls skadet. Tre av de drepte skal være utlendinger, 20 egyptiske statsborgere, skriver Jerusalem Post. Terrorangrepet er det tredje på Sinai-halvøya på halvannet år. Like etter klokken 19, innenfor en periode på fem minutter, ble tre bomber utløst ved en restaurant, en markedsplass og et hotell, rapporterer tv-stasjonen Al-Jazeera. Israelske sikkerhetseksperter antar at Global Jihad eller al-Qaida står bak angrepet. I følge Israel Radio skal det være tre israelere blant de skadde. Israelske myndigheter har sendt ut gjentatte advarsler mot å bruke Sinai-halvøya som feriemål. – Tirsdag morgen ser det ikke ut til å være noen israelere blant dødsofrene, skriver Jerusalem Post. Mandag kveld stod syv ambulanser klare på israelsk side av grensen til Egypt. Israel har også tilbudt annen hjelp i redningsarbeidet, men egyptiske myndigheter har foreløpig avslått tilbudet. Statsminister Ehud Olmert har ringt til president Hosni Mubarak for å gi kondolanser.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart