Bli en aktiv Israel-venn nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai for å høre svært aktuelle foredrag. Vær rask med påmelding, begrenset antall plasser.

Sverige trekker seg på grunn av israelsk deltakelse

De svenske myndighetene har bestemt seg for å trekke seg fra en internasjonal luftstyrkeøvelse som skal avholdes i Italia neste måned. Grunnen er at Israels flyvåpen (IAF) også skal delta, avslørte en svensk regjeringstalsmann onsdag. I utgangspunktet hadde Sverige sagt ja til å bidra med åtte jagerfly i øvelsen "Volcarex 2006" mellom 8.-26. mai, forteller Yedioth Aharonoth. Målet med deltakelsen var å forberede til fremtidig samarbeid i internasjonale fredsbevarende operasjoner. Men "israelsk flyvåpens deltakelse har endret forutsetningene for øvelsen", hevder utenrikspolitisk talsmann Christian Karlsson. Forsvarsminister Leni Bjørklund sier i en uttalelse at Sverige trakk seg fordi en stat "som ikke deltar i internasjonale fredsbevarende oppdrag" vil delta i opplegget, uten å nevne Israel ved navn.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart