Sverige trekker seg på grunn av israelsk deltakelse

De svenske myndighetene har bestemt seg for å trekke seg fra en internasjonal luftstyrkeøvelse som skal avholdes i Italia neste måned. Grunnen er at Israels flyvåpen (IAF) også skal delta, avslørte en svensk regjeringstalsmann onsdag. I utgangspunktet hadde Sverige sagt ja til å bidra med åtte jagerfly i øvelsen "Volcarex 2006" mellom 8.-26. mai, forteller Yedioth Aharonoth. Målet med deltakelsen var å forberede til fremtidig samarbeid i internasjonale fredsbevarende operasjoner. Men "israelsk flyvåpens deltakelse har endret forutsetningene for øvelsen", hevder utenrikspolitisk talsmann Christian Karlsson. Forsvarsminister Leni Bjørklund sier i en uttalelse at Sverige trakk seg fordi en stat "som ikke deltar i internasjonale fredsbevarende oppdrag" vil delta i opplegget, uten å nevne Israel ved navn.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart