Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Kan komme til å rase sammen

Masada er et av de viktigste nasjonale symbolene for jødene. På festningen 230 meter over Dødehavet tok 960 jøder sine egne liv i år 73 e. Kr. De nektet å bli solgt som slaver av de romerske soldatene som omringet dem nede i dalen. Ved siden av Jerusalem er Masada Israels mest populære turiststed. IDFs eliteenheter holder stadig seremonier på toppen av høyden, hvor de sverger; "Aldri mer skal Masada falle." Men kanskje er det nettopp det som skjer, skriver Jerusalem Post. Jordskjelv, klimaforandringer og tyngdekraften gjør sitt for å true stabiliteten til de historiske restene og fjellet som holder dem oppe. Ingeniører fra Be’ersheba Ben-Gurion University og University of California-Berkeley har slått seg sammen for å sørge for at det ikke skal skje et ras. Ved hjelp av avansert måleutstyr og datateknologi, håper de å bidra til å reversere den negative prosessen. – Det er ikke noen umiddelbar fare. Vi snakker om en langsiktig preparering av en verdensarv, sier Yossi Hatzor fra det israelske universitetet. Masada-fjellet ligger rett over den syrisk-afrikanske riften, en forkastning i jordskorpen. Siden Herodes den store bygde sitt luksuspalass på fjellets nordre halvdel for over to tusen år siden, har minst fem store jordskjelv rammet festningen. Dette har resultert i steinskred og skader på konstruksjonene. Et hardt ørkenklima har også virket svært forvitrende.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart