Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Ehud Olmert har plukket Kadima-ministrene

Statsminister Ehud Olmert avsluttet mandag møtene med Kadima-politikerne som får plass i den nye regjeringen. Utenriksminister Tzipi Livni beholder sin posisjon, og blir i tillegg visestatsminister. Shaul Mofaz må oppgi forsvarsdepartementet, men blir transportminister, visestatsminister og minister med ansvar for strategiske saker. Mofaz fortsetter også som medlem av sikkerhetskabinettet. Avraham Hirchson blir Israels nye finansminister. Ikke uventet er Haim Ramon utpekt som justisminister. Avi Dichter overtar som sikkerhetsminister etter Gideon Ezra. Sistnevnte blir ny miljøminister. Roni Bar-On blir innenriksminister og Meir Sheetrit boligminister. Sheetrit får også ansvar for de hemmelige tjenestene og saker som angår Israels ikke-jødiske befolkning. Disse to ekstra ansvarsområdene ble gitt til Sheetrit fordi han ikke fikk finansministerposten, som han forventet, skriver Ha’aretz. Tidligere viseforsvarsminister Ze’ev Boim blir ny immigrasjons- og integreringsminister. Ya’akov Edri er utpekt som minister uten portefølje, med ansvar for samarbeidet mellom regjeringen og Knesset. Tzahi Hanegbi, som hadde ansvaret for strategiske saker (ministerpost uten portefølje) i den forrige regjeringen, får ikke plass i Olmerts nye mannskap. Shimon Peres vil fortsette å fungere som visestatsminister, samt ha ansvar for utvikling av Negev og Galilea.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart