Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Jøder må bære gult bånd

Fra neste år kan religiøse minoriteter i Iran bli tvunget til å gå med fargebånd som skiller dem ut i offentlig rom, i følge en eksil-iraner i Canada. Den nye loven venter bare på endelig godkjennelse fra Irans øverste leder, ayatollah Ali Khamenei. Jøder vil måtte gå med gult bånd og kristne med rødt bånd, rapporterte den canadiske avisen National Post på fredag. Medlemmer av den persiske zoroastri-religionen må gå med blåe bånd. Samtidig vil Irans regjering innføre krav til alle iranere om å bære "standard islamsk kledning", en slags felles uniform. Hensikten med den nye loven er å forhindre at muslimer blir "urene" ved å hilse på ikke-muslimer i offentlighet. Iran vil også fjerne all vestlig klesstil fra gatebildet. Regjeringsmedlemmer i Israel reagerer sterkt på det nye lovforslaget, som minner dem om de gule stjernene som nazistene påla jødene å gå med. – Alle som igjen tvinger jøder til å bære en gul stjerne vil finne seg selv i en kiste svøpt i sort, svarte Israels sikkerhetsminister Avi Dichter fredag kveld. Meretz-leder Yossi Beilin mener Israel må evakuere alle jøder fra Iran når loven trer i kraft. – Israel må gå i front i forsøkene på å ta makten fra Irans galne og Hitler-aktige regime, mener Beilin. Kilder som gjengis av Ha’aretz uttrykker seg sterkt tvilende til rapportene om lovforslaget. – Det kan være mulig at slike ideer har vært luftet, men så langt jeg vet inneholder ikke det endelige lovforslaget noe krav om identifikasjonsmerker for religiøse minoritetsgrupper, sier Sam Kermanian, leder for en organisasjon for iranske jøder i USA. Les mer om jødene i Iran. Les mer på temasiden om Iran.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart