Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Bush gav forsiktig støtte til Olmerts plan

President George W. Bush tok imot statsminister Ehud Olmert i Det hvite hus tirsdag. Bush gav uttrykk for at Olmerts Konvergens-plan er "modig" og "kan være et viktig skritt mot fred" i Midtøsten. Jerusalem Post mener støtteerklæringene fra den amerikanske presidenten var "overraskende sterke". – Vi skulle selvfølgelig helst sett at det ble en forhandlingsløsning, sa Bush under pressekonferansen etter møtet. – Hamas søker ikke fred Samtidig innser han at forhandlinger kan bli umulig med dagens palestinske ledelse. Bush gir full støtte til Israel i avvisningen av Hamas som forhandlingspartner. – Man kan ikke forvente at noe land vil inngå fred med noen som nekter deres rett til å eksistere, og som bruker terrorangrep mot befolkningen, sa Bush. – Vi kan ikke vente i det uendelige på at palestinerne skal endre seg, sa statsminister Ehud Olmert. – Israel vil være en villig fredspartner dersom Hamas anerkjenner Israel og stanser vold, varslet Olmert. Olmert kalte Abbas president Bush oppfordret den israelske regjering til å opprettholde kontakten med PA-formann Mahmoud Abbas. – Abbas snakker om fred og forhandlinger, påpekte Bush. Etter at Hamas dannet regjering er det uklart hvor stor makt Abbas har i det palestinske samfunnet, påpeker Jerusalem Post. Også Olmert roste Mahmoud Abbas, og omtalte ham som "president". Tidligere har Olmert alltid omtalt Abbas som "formann", påpeker Ha’aretz. Senest søndag ble Abbas avvist av Olmert som en "hjelpeløs" leder "uten makt". – Olmerts uttalelser om den palestinske lederen ser mer ut til å være resultatet av høflighet mot amerikanerne, analyserer Ha’aretz.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart