Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Tror regjeringen varer i fire år

På tross av en disputt med statsminister Ehud Olmert angående kutt i forsvarsbudsjettet, tror forsvarsminister Amir Peretz den israelske regjeringen vil vare ut fireårsperioden. Regjeringen godkjente statsbudsjettet for 2006 tirsdag, men sju Ap-ministere avstod fra å stemme. Dette forsterket uenighetene mellom Olmert og Peretz. 18 av 25 ministere stemte for budsjettet, som nå må bli endelig ratifisert i Knesset før det blir godkjent. Olmert inviterte Peretz på et møte etter avstemningen, for å legge striden om forsvarspengene død. Etter møtet sa Ap-formannen at "koalisjonen vil stå fast og regjeringen vil forbli ved makten i fire år". Da regjeringen samlet seg tirsdag, ble det klart at Olmert og finansminister Abraham Hirschon har valgt å kutte den totale budsjettrammen med rundt 1,5 milliarder kroner, for å finansiere koalisjonsavtalene. Rett over halvparten av midlene blir kuttet fra departementet til forsvarsminister Peretz, noe han umiddelbart sa seg sterkt uenig i. Medarbeidere av statsministeren reagerer på utsagnene fra Peretz. De bemerker at han i løpet av valgkampen tok til orde nettopp for kutt i forsvarsbudsjettet. – Nå inntar han plutselig forsvarsledelsens posisjon […] og han virker forhekset av militæret, uttalte de. Flere Knesset-medlemmer for Arbeiderpartiet reagerer samtidig på det de mener er likegyldighet overfor sosiale spørsmål fra sin partileder.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart