Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

64.000 medlemmer

Fredag kveld ble det israelske marinefartøyet Hanit truffet av en iransk-produsert Hizbollah-rakett. I israelske medier er det alminnelig antatt at Hizbollah benyttet informasjon fra den libanesiske hæren under angrepet. – Kan vi på denne bakgrunn stole på Libanons styrker som en sikringsstyrke i sør?, spør Jerusalem Posts journalist Paula Margulies. Ephraim Inbar, forsker ved Jaffa-senteret for strategiske studier, er ikke overrasket over rollen til den libanesiske hæren. – En stor prosentdel av den libanesiske befolkningen sympatiserer med Hizbollah. Hæren er ingen enhetlig styrke, og den blir ikke styrt av noen sterk politisk vilje. Den er mer et symbol på suverenitet enn et faktisk verktøy, sier Inbar. I følge Jaffa-senterets militærbalanse har Libanons militærstyrker 64.000 medlemmer, 36 helikopter, fire skulder-holdte raketter, 27 marineskip, 350 stridsvogner, 1.380 kjøretøy for infanteriet og 335 artillerienheter. Inbar tror Libanons hær kunne avvæpnet Hizbollah. – Det er ikke spørsmål om militær kapasitet, men politisk vilje, sier han.


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart