Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Konflikten handler om terror, ikke territorium

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

En delegasjon fra den arabiske liga anklaget Sikkerhetsrådet for å stå rolig og se på, mens kampene mellom Israel og Hizbollah har rast de siste ukene. Dette mener de har skapt grobunn "for hat og ekstremisme" i Midtøsten, melder Yedioth Aharonoth. Delegasjonen var til stede under tirsdagens møte i New York for å oppfordre rådet til å korrigere det fransk-amerikanske resolusjonsforslaget. Israels FN-ambassadør Dan Gillerman hevdet Sikkerhetsrådet står overfor en kritisk test, som ikke kan løses ved å vedta en resolusjon. Snarere handler det om "rådet og det internasjonale samfunnet kan vedta en utvei […] som vil sette en stopper for trusselen som Hizbollah og dets sponsorer representerer overfor Israel og Libanon." – Kjernen i denne konflikten handler ikke om territorium, men om terror, la han til. En akseptabel fredsavtale vil også måtte innebære "en sterk og robust internasjonal styrke", hevdet han.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart