Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Hizbollah var IDFs laveste prioritet

Etter våpenhvilen i krigen mot Hizbollah er de israelske mediene fulle av spekulasjoner om hvem som kommer til å gå fra sine stillinger som et resultat av krigen. Forsvarsminister Amir Peretz har nedsatt en komité, ledet av tidligere forsvarssjef Amnon Lipkin-Shahak, for å finne feil på israelsk side. Da Amir Peretz overtok forsvarsministerstillingen for fire måneder siden stod Hizbollah og deres rakett-trussel nederst på prioriteringslisten som IDFs generaler gav ham, skriver Amos Harel og Aluf Benn i Ha’aretz. – De fortalte ikke at rakettene utgjorde en strategisk trussel mot Israel, og presenterte ikke all relevant informasjon om rakett-trusselen, skal Peretz ha sagt i "private samtaler" de siste dagene. Den israelske forsvarssjefen har kommet i hardt vær etter at avisen Ma’ariv avslørte at Dan Halutz gjennomførte et privat porteføljesalg tre timer etter Hizbollahs første angrep 12. juli. Knesset-representanter både fra høyre- og venstresiden har krevd at Halutz må gå av. Statsminister Ehud Olmert mener kritikken av Halutz har vært "svært urettferdig". – Halutz forklarer at han ba sin sekretær ringe banken klokken 07.30 om morgenen, før kidnappingen. Sekretæren kom tilbake med saken rundt klokken 12, sier Olmert. På det tidspunktet bestemte Halutz seg for å selge. For statsministeren er dette forklaring god nok. Veteranjournalisten Uri Dan, som stod tidligere statsminister Ariel Sharon veldig nært, mener politikerne legger skyld på Dan Halutz for å slippe unna sitt eget ansvar. Han mener forsvarssjefen har gitt all nødvendig informasjon til regjeringen. – Det vil vise seg at regjeringen visste alt, men ikke forstod noe, avslutter Dan. Les mer: Krigen mot Hizbollah.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart