Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Maccabi Haifa mislyktes «hjemme» i Kiev

For andre året på rad har det israelske storlaget Maccabi Haifa mislyktes med å kvalifisere seg til UEFAs Champions League-turnering i fotball. Etter å ha spilt 1-1 mot det engelske laget Liverpool i Kiev tirsdag, må grønntrøyene reise hjem igjen uten å ta del i turneringen. Haifa tapte til sammen 3-2, etter først å ha tapt 2-1 i Liverpool. Grunnet den politiske situasjonen i Israel den siste tiden, ble fjoårets israelske mesterlag tvunget til å flytte hjemmeoppgjøret utenfor Israels grenser. Selve kampen var underholdende og fylt med mange sjanser og grisete taklinger. Lagene gikk til pause på resultatet 0-0. Etter 54 minutter scoret imidlertid Liverpool-angriperen Peter Crouch. Han fikk ballen på hodet fra Jermaine Pennant, etter at sistnevnte hadde gjennomført et flott soloraid langs høyrekanten. Roberto Colautti utlignet til glede for Maccabi-fansen ni minutt senere, på retur fra keeper Claudio Reina. Åtte minutter før full tid fikk han muligheten til å sikre ekstraomganger, i det han fyrte av et skudd fra sytten meter. Denne gangen var Reina på plass og holdt Liverpool i ledelsen sammenlagt med en glimrende enhåndsredning. Dermed er det tradisjonsrike engelske laget videre til det innledende gruppespillet, uten å ha imponert nevneverdig i noen av kampene mot Haifa. Miff.no: Israelsk sport.

Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!