Gir Israel skylden for den skjeve dekningen under Libanon-krigen

En gruppe journalister hevdet under en konferanse i Jerusalem mandag kveld, at Israel og IDF har mesteparten av skylden for måten utenlandske medier dekket krigen i Libanon. Journalister fra hele verden var samlet til paneldebatt for å diskutere dekningen av krigen. Dette skjedde under en konferanse arrangert av telegrambyrået Media Lines Mideast Press Club. – Journalistenes tilgang til slagmarken er kontrollert eksklusivt av IDF, hevdet Simon McGregor-Wood som er formann i Foreign Press Association. – Vi er veldig skuffet over at IDF ikke gav oss flere muligheter, legger han til. Journalist Stephen Farrell fra London Times fortalte panelet at den beste måten å rapportere fra en krig, var å være førstemann tilstede. Han nevnte at han måtte ty til kikkert for å kunne følge sammenstøt mellom Hizbollah og IDF, skriver Yedioth Aharonoth. Steven Erlanger er leder for The New York Times’ byrå i Jerusalem. Han er overrasket over at Israels syn på krigen var så annerledes enn kritikernes syn, og hevdet at israelerne ikke "helt har forstått hvordan krigen ble oppfattet utenfor Israel." Heller ikke skal israelere ha "vært interessert i om 1.000 sivile libanesere måtte dø," og la til at spørsmålet om "Israel kjempet en proporsjonal krig er uten særlig interesse her [i Israel]." Miff.no: Krigen mot Hizbollah

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Har du kommentarer til artikkelen?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær om hvordan dine kommentar-data prosesseres.

Opplever du problemer med kommentarfeltet? Send en e-post til post@miff.no for å beskrive feilen.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart