Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Hamas nekter fortsatt å anerkjenne Israel

PA-formann Mahmoud Abbas og statsminister Ismail Haniyeh annonserte mandat at Fatah og Hamas har kommet til enighet om å skape en samlingsregjering. De to partiene har kjempet en hard maktkamp de siste sju månedene. I følge avtalen vil den nye regjeringen bli ledet av Haniyeh, men vil bestå av færre Hamas-ministere, forteller talsmenn for organisasjonene til Jerusalem Post. Dette vil bli den første form for samarbeidsregjering siden PA ble etablert på midten av 1990-tallet. Også Popular Front for the Liberation og Palestine (PFLP) og Democratic Front for the Liberation of Palestine (DFLP), vil bli tildelt flere porteføljer i den nye regjeringen. – Partene har enda ikke blitt enige om distribueringen av ministerporteføljene, sier kilden. Abbas er ventet å oppløse den nåværende Hamas-regjeringen innen 48 timer, som første steg mot opprettelsen av en samlingsregjering. – De langvarige forsøkene på å forme en nasjonal samarbeidsregjering har gitt suksess, når vi nå har stablet på beina et politisk program for denne regjeringen […] Vi håper at vi i løpet av de neste dagene vil begynne arbeidet med å forme en ny samlet regjering, uttalte Mahmoud Abbas til pressen mandag. Hamas-talsmann Sami Abu Zuhri fastslo likevel at Hamas ikke kommer til å anerkjenne Israel, på tross av regjeringsavtalen. – Hamas vil fortsette med å ha sin politiske agenda og når det gjelder okkupasjonen vil vi aldri anerkjenne dens legitimitet, hevdet han. Miff.no: Palestinske myndigheter


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart