Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Funn indikerer velstående Jerusalem for rundt 2000 år siden

En uvanlig høy konsentrasjon av sølv er funnet under utgravinger i gamlebyen i Jerusalem, av forskere fra Bar-Ilan Universitetet. Sølvet ble funnet i prøver fra ulike typer keramikkfunn fra det andre templets tid. Tempelet ble ødelagt av romerne i år 70 e. Kr. Det er det første studiet som er gjennomført på sølvinnhold i arkeologisk keramikk, sier forskerteamet. Utgravingsmateriale fra 38 ulike steder i det romerske Judea, har vært gjenstand for forskningen. Funnet ble publisert i sist utgave av Universitetet i Oxfords tidsskrift, Archaeometry. Mange av prøvene fra Jerusalem og andre byer fra perioden, inneholdt en større konsentrasjon av sølv enn keramikken som ble funnet i ikke-urbane områder fra samme tid. Ellers er det liten forskjell å se i verken form eller den kjemisk komposisjon krukkene består av. Funnene i Jerusalem var likevel spesielle, i og med at de hadde høyere sølvinnhold enn noen av de andre prøvene fra andre byer. Forskerne hevder at den høye sølvkonsentrasjonen fra Jerusalem-prøvene, kanskje kan være analytisk bevis for en høy velstand i byen i denne perioden. Miff.no: Jerusalem


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart