Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vi oppnådde de politiske mål med krigen

Statsminister Ehud Olmert har gitt et omfattende intervju til Jerusalem Posts Herb Keinon og David Horovitz. Olmert er fortsatt seg selv – selvsikker, kampklar, velformulert og ambisiøs, konkluderer de to journalistene. Her vil vi oppsummere noen av Olmerts hovedpoeng i intervjuet: "Jeg sa aldri at vi skulle ødelegge Hizbollah." Olmerts mål med krigen var å skape "en ny virkelighet" i Libanon, med både militære og politiske virkemidler. Det mener han at Israel oppnådde. "Det er første gang i en krig mellom Israel og arabere at en våpenhvile ikke ble påtvunget oss." Olmert innrømmer at det har skjedd feil, som i alle kriger. "Men alt i alt har ingen tidligere krig så suksessfullt oppfylt de politiske mål som ble satt på forhånd." Olmert forsvarer sin beslutning om å sette i gang en utvidet bakkeoperasjon i krigens siste dager. Han hevder dette fungerte som et pressmiddel for å få en resolusjons-tekst som var akseptabel for Israel. Det var fire punkter som Olmert ønsket endret i de siste utkastene: 1) De kidnappede soldatene og libanesiske fanger i Israel ble sidestilt. 2) FN skulle sette i gang en prosess for å tvinge Israel til å oppgi Sheba-gårdene. "Jeg kunne ikke tolerere" at Israel skulle straffes, etter at Hizbollah startet krigen, for en ting vi var klare til å løse før krigen. 3) Definisjonen av internasjonale styrker. 4) Definisjonen av blokkaden. Disse utkastene "var en helt annen resolusjon", sier Olmert. Når den utvidede bakkeoperasjonen først var startet måtte den pågå inntil IDF hadde kommet i "posisjoner som var forsvarbare", dersom Hizbollah skulle fortsette å kjempe. Olmert tror ikke Hizbollah vil spille den samme rolle i fremtiden. "Stemningen blant folk i Libanon, bortsett fra shia-muslimene, er helt imot Hizbollah." Israels statsminister tror president George W. Bush vil stanse Iran fra å få atombomber. Miff.no: Ehud Olmert


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart