Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Vil introdusere forslag til ny ekteskapslov

Et av Israel Beiteinus krav for å bli med i regjeringen var innføring av borgerlige ekteskap som et alternativ for israelere som ønsker det. Nå som Avigdor Liebermans parti har fått plass i regjeringen, vil det religiøse Shas-partiet arbeide frem en kompromissløsning. I den forbindelse har sjefsrabbiner i partiet, Shlomo Atar, utarbeidet et eget forslag til en slik lovgivning, sammen med partiets Knesset-gruppe. Rabbi Amars forslag begrenser seg til å gjelde kun de israelere som ikke vedkjenner seg noen religion i det hele tatt. Par bestående av minst en jøde, eller jødiske par som ikke ønsker å gifte seg religiøst, blir fortsatt stående under Israels jødisk-religiøse ekteskapslov. I dag har den israelske staten egne religiøse ekteskapsordninger for kristne og muslimer. Men jøder som konverterer til andre trossamfunn, har ikke lov til å gifte seg under en annen religions lovgivning. Det har derfor vært populært for ikke-religiøse par, eller par bestående av kun en jødisk partner, å gifte seg på Kypros. Knesset-medlem for Shas, Jakob Margi, sier det nye lovforslaget vil være til stor fordel for denne gruppen, bortsett fra jøder som ønsker å leve livet sammen med ikke-jøder. Hvorfor disse skal bli utelatt fra forslaget begrunner Margi med bevaringen av den jødiske identiteten. – Når alt kommer til alt er vi alle opptatt av den jødiske identiteten til staten Israel, hevder han i følge Yedioth Aharonoth. Miff.no: Jødedom


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart