Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Kunstig hjerte transplantert til toåring

Kort tid etter fødselen fikk foreldrene til Roee Dontz (2) beskjed om at guttebarnet deres var født med en hjertefeil. Allerede har han gjennomgått en såkalt bypass-operasjon, men denne var mindre vellykket. Hjertet klarte enda ikke å pumpe nok blod til hjernen. De siste ukene forverret Roees situasjon seg og han ble innlagt ved Tel Hashomer medisinske senter. Helsetilstanden fortsatte å forverre seg, og legene hadde ikke noe annet valg enn å gi ham hjertetransplantasjon. Men på grunn av den lange ventelisten på donerte organer, stod legene overfor et vanskelig valg. Skulle de vente på et hjerte som kanskje aldri ville komme, eller gi toåringen et kunstig hjerte? I Israel har slike operasjoner kun blitt gjennomført på voksne tidligere. På verdensbasis er kun 20 transplantasjoner av denne typen gjennomført. Doktor Jacob Lavie forteller at når avgjørelsen om å gi Roee et kunstig hjerte ble tatt, var gutten kun 24 til 48 timer unna døden. – Vi har hatt liknende tilfeller før, men da har barna blitt sent til Tyskland for å opereres der. Roees situasjon var så kritisk at vi var redd for å miste ham innen timer var gått. Så denne gangen samlet vi det motet vi trengte for å gå i gang med operasjonen, forklarer Lavie. Transplantasjon av kunstig hjerte er særlig farlig når det kommer til barn, fordi blodet kan fort størkne i maskinen. Derfor måtte legene i dette tilfellet bruke blodfortynnende medikamenter, noe som også er farlig i slike situasjoner. Selve utstyret som blir brukt har blitt utviklet av Berlin Heart company, og det eneste eksemplaret i verden er plassert nettopp i den tyske hovedstaden. Doktor Lavie forklarer hvor vanskelig det var å få maskinen fraktet til Israel i tide. – Det var et kappløp mot tiden. Vi satte i gang med operasjonen allerede da utstyret var på vei fra flyplassen. Roees mor er svært fornøyd med hva legene har gjort for å redde barnet hennes. – Dette gir meg det håpet jeg trengte for å vente på den virkelige transplantasjonen. Jeg takker Gud for denne muligheten, sier hun tydelig lettet. Miff.no: Samfunnsliv i Israel


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart