Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

IDF vurderer ulike løsninger for delt grenseby

Da Israel trakk seg tilbake fra Sør-Libanon i år 2000 ble landsbyen Ghajar delt av grensen mellom de to landene. Dette har skapt en vanskelig sikkerhetssituasjon i området. I 2005 utnyttet Hizbollah dette i et infiltrasjons- og kidnappingsforsøk. Etter sommerens krig mot Hizbollah står fortsatt IDF-styrker i den nordlige delen av Ghajar, men det er økende internasjonalt press for en full tilbaketrekning til grensen som kalles "den blå linje". I følge Yaakov Katz i Jerusalem Post foreslår IDF å flytte innbyggerne i den nordlige delen av byen sør for grensen, med erstatninger etter mønster fra adskillelsesplanen på Gaza-stripen. Et annet alternativ, som sannsynligvis ikke vil bli realisert, er å bygge et sikkerhetsgjerde som også inkluderer den nordlige delen av landsbyen. Miff.no: Libanon


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart