Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Avviser europeisk initiativ

Spania, Italia og Frankrike har presentert et politisk initiativ som de håper skal legge grunnlag til fred i Midtøsten. Forslaget blir avvist av tjenestemenn i det israelske utenriksdepartementet. – EUs initiativ blir ikke støttet av det internasjonale samfunnet i sin helhet, sa talsmennene i sin begrunnelse. I tillegg foretrekker Israel direkte forhandlinger med palestinerne, i stedet for å bruke utenlandske elementer som mellommenn. Dette ville "bare ha komplisert saken ytterligere," forklarte de til pressen torsdag. Det var tidligere samme dag at den franske presidenten Jacques Chirac offentliggjorde at hans land, sammen med Italia og Spania, holder på å utarbeide et nytt diplomatisk initiativ for Midtøsten. Den foreløpige planen skal inneholde følgende fem hovedelementer: – En umiddelbar våpenhvile. – Opprettelsen av en palestinsk samlingsregjering som kan få støtte fra det internasjonale samfunnet. – Fangeutveksling mellom Israel og PA (inkludert de tre kidnappede israelske soldatene). – Forhandlingssamtaler mellom den israelske og den palestinske statsministeren. – En internasjonal styrke som kan bli satt inn på Gaza-stripen, for å gjenopprette våpenhvilen. I sin offentliggjøring klargjorde Chirac at det er Frankrike og Spania som nå har bestemt seg for å arbeide videre med dette forslaget. Begge landene har innsett at de har en ganske lik forståelse av krisen i Midtøsten, skriver Yedioth Aharonoth. Miff.no: Diplomati


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart