Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Dårlig planlegging førte til bombing av FN-post

Fire FN-soldater ble drept da et israelsk kampfly avfyrte en rakett mot en FN-stilling i Sør-Libanon under krigen mot Hizbollah i sommer. Like etter bombingen av UNIFILs observasjonspost 25. juli ble Israel fordømt av FNs generalsekretær Kofi Annan. I følge Annan var FN "tilsynelatende" rammet av "et målrettet angrep". I følge en ny IDF-rapport som Jerusalem Post gjengir, var det en rekke "alvorlige, profesjonelle feil" som førte til den tragiske bombingen. – Som mange andre feil under krigen var dette resultat av manglende planlegging og skjødesløs behandling av IDFs operasjonsavdeling, skriver journalist Yaakov Katz. Det gjorde det ikke bedre at militærstyrker som var ukjent i området hadde blitt satt inn i denne sektoren på kort varsel. Rapporten frikjenner de israelske luftstyrkene fra ansvar. De kjente bare koordinatene for legitime mål som var godkjent i det operative hovedkvarteret. Ved en feil var FN-stillingen utpekt som en Hizbollah-stilling. FNs talsmannskontor mener fortsatt det israelske angrepet var "tilsynelatende målrettet". De påpeker at angrepene mot stillingen fortsatte etter at UNIFIL hadde varslet IDF-avdelinger i kampsonen og i hovedkvarteret. Miff.no: Krigen mot Hizbollah


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart