Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Olmert og Halutz levde i en drømmeverden

I desember 2005 gav den militære etterretningen en klar advarsel til den politiske og militære toppledelsen i Israel: Det ble spådd en konflikt ved Israels nordgrense i løpet av få måneder. Generalmajor Aharon Ze’evi-Farkash forutså at Hizbollah ville kidnappe soldater, tvinge Israel til å reagere og bombardere Haifa med Katyusha-raketter. Han påpekte også at Hizbollah ville utgjøre en betydelig utfordring for IDF, fordi de er en velutstyrt geriljagruppe med avanserte panservåpen. – I lang tid ba Farkash IDF om å forberede seg mot en ventet konflikt med Hizbollah, skriver Ari Shavit. Han påpeker at disse advarslene ikke ble fanget opp av statsminister Ehud Olmert (som overtok etterretningsrapportene fra Ariel Sharon som fikk hjerneslag 5. januar) og forsvarssjef Dan Halutz. – Statsministeren og forsvarsministeren levde i en drømmeverden. Begge var blinde. Selv om de var advart fra etterretningen, seilte de skipet de hadde ansvaret for rett inn i isfjellet med stolthet og arroganse, mener Shavit. Også i dag foreligger det advarsler fra etterretningen. Farkash, som nå er pensjonert, tror krigen bryter ut igjen mellom våren og sommeren 2007. Han frykter Syria også blir med denne gang. I tillegg kan Iran ha nådd det kritiske punktet i sin utvikling av atomteknologi i april 2007. – Enhver som ikke er blind vil forstå at de neste månedene er svært avgjørende, skriver Shavit. – Vi må gjøre hva vi kan for å unngå krig, og bruke alle våre ressurser på å forberede oss til krig, konkluderer journalisten. Miff.no: Krigen mot Hizbollah


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart