Bli med på MIFF Forum i Stavanger 11. og 12. november

Råder Olmert til å overse FN

Klikk her for å forhåndsbestille nå – da får du gratis forsendelse!

Venstresidens isfront mot Israel viser hva som blir den katastrofale konsekvensen dersom LOs politikk får gjennomslag: Den eneste jødiske staten i verden vil forsvinne, og dermed også den eneste nødhavn for jøder på flukt fra antisemittisme.

I denne boken tar Conrad Myrland opp hva ledere i fagbevegelsen har sagt og skrevet om Israel det siste tiåret. Forfatteren viser hva som er feil og mangelfullt, og foreslår ord som ville vært mye bedre å bruke, ikke bare for å tine forholdet til Israel, men også for å gi et konstruktivt bidrag til fred. Det er mye LO har misforstått, blant annet om Oslo-prosessen, jødedommen og konflikten.

I hele sin tid som utenriksminister, opposisjonsleder og statsminister, har Jonas Gahr Støre (Ap) vært under press fra sine mektigste nasjonale støttespillere til å føre en mer ekstrem Israel-politikk. I denne boken får du svar på hvordan han har taklet det.

Venstresidens isfront mot Israel inneholder også 12 dypdykk-artikler, med temaer som blant annet:

  • Hvordan palestinske myndigheter belønner barnemordere og terrorister
  • Ensidig norsk anerkjennelse av Palestina vil undergrave folkeretten og Oslo-avtalen
  • Den anti-israelske norske kirke
  • Hvorfor du ikke kan ta FN-fordømmelser av Israel alvorlig

Fredag kveld ble FNs generalforsamling enige om å etterforske Beit Hanoun-tragedien, hvor omlag 20 sivile palestinere ble drept ved en feil i et israelsk artilleriangrep på Gaza-stripen. Det er blitt satt ned en egen granskningskommisjon som skal prøve å komme til bunns i saken. Likevel er det tydelig allerede før arbeidet starter, at kommisjonen vil få problemer med å operere i området. I følge Yedioth Aharonoth vil israelske myndigheter ikke bruke ressurser for å samarbeide med FN i saken. Israels FN-ambassadør Dan Gillerman har allerede tatt til orde for at Israel bør nekte å følge den internasjonale organisasjonens krav til samarbeid i saken. – Jeg mener ikke vi bør samarbeide med komiteen og min anbefaling til statsministeren [Ehud Olmert] og utenriksministeren [Tzipi Livni] er at de bør overse den, sier Gillerman. – Granskningskommisjonen er fullstendig gjennomboret av synd. Det ble avgjort på et FN-møte, som er hjemmebanen for disse [landene som automatisk kritiserer Israels politikk]. Resultatet er gitt på forhånd, så det er unødvendig bruk av FNs penger, hevder en kritisk ambassadør. Miff.no: Israel og FN

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

Facebook
Twitter
Email
WhatsApp
0

Your Cart