Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Økt spenning etter telefon til Abbas

Den spente situasjonen mellom statsminister Ehud Olmert og forsvarsminister Amir Peretz toppet seg ytterligere mandag kveld. I følge medarbeidere av Olmert skal Peretz ha latt være å rådføre seg med statsministeren, før han tok en telefon til PA-formann Mahmoud Abbas for å få en slutt på Kassam-angrepene. – Han satt på andre siden av bordet under regjeringsmøtet, fullt klar over at han skulle ha en samtale med Abu Mazen [Abbas], men rapporterte det ikke til Olmert, eller rådførte seg heller ikke med ham, om hva han skulle si på Israels vegne, sier en kilde til Yedioth Aharonoth. Den samme kilden forklarer at Peretz angivelig ringte Olmert rett etter sin samtale med Abbas, for å spørre om Israel var villige til å akseptere en tostatsløsning. – Olmert fortalte ham: Du vet det foregår en stadig kontakt mellom mennesker fra mitt kontor og Abu Mazen. Selv mennesker fra ditt kontor og ansatte ved utenriksdepartementet er involvert. Ikke la deg lure av dette, de [palestinerne] prøver å skape splid mellom oss, fortsetter kilden. Telefonsamtalen har også forsterket mistilliten i den politiske opposisjonen. Flere medlemmer av Knessets utenriks- og forsvarskomité ber nå Ap-lederen gå av fra sin stilling som forsvarsminister. Blant annet sier formann i Meretz-partiet Yossi Beilin, at Peretz’ "flamme har dødd ut". – I stedet for å foreslå løsninger, rotter han seg sammen med Abbas, kritiserer NU-NRPs Effi Eitam. "Du og forsvarssjefen må si opp umiddelbart! Begge forhindrer IDF i å kunne fornye seg selv", legger han til som en personlig formaning til Peretz. Miff.no: Israelsk politikk


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart