Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Trekker sitt kandidatur til forsvarssjef-stillingen

Nestkommanderende for de israelske forsvarsstyrkene, generalmajor Moshe Kaplinsky, har trukket sitt kandidatur til IDFs toppstilling søndag. Han mener det er viktig med en "bred enighet" om hvem som skal erstatte avtroppede forsvarssjef Dan Halutz. Under krigen mot Hizbollah sommeren 2006 hadde Kaplinsky en fremtredende rolle, som forsvarssjefens personlige representant ved IDFs Nordkommando. Kaplinsky bestemte seg for å trekke sitt kandidatur, fordi Winograd-komiteen, som gransker israelske lederes håndtering av krigen, enda ikke har levert sin konklusjon. Det ville vært uheldig for IDF å fått en sjef som selv deltok i krigen, og som lett kan bli stilt til ansvar for militære feilgrep, mener Kaplinsky. – Jeg tror at jeg har erfaringen, kapasiteten og autoriteten som skal til for å fylle rollen som forsvarssjef og utføre dem på en måte som ville tjene IDF, dets soldater og staten Israel best mulig. Likevel er IDF folkets hær og derfor burde en ansettelse av en forsvarssjef ha så bred konsensus som mulig, skriver Kaplinsky i sitt brev. Miff.no: Israelsk samfunnsliv


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart