Klikk her for å bli medlem nå!

Kom til Nordic Israel Congress 10.-12. mai som fortsetter i stor fellesmarkering mot Israelhatet 12. mai.

Nekter å gå av før tiltalen er offisiell

President Moshe Katsav holdt en følelsesladet forsvarstale på en pressekonferanse i presidentkontoret onsdag kveld. Med sin familie tilstede erklærte Katsav sin uskyld i de alvorlige anklagene som er rettet mot ham. Selv om riksadvokat Menachem Mazuz har besluttet å tiltale presidenten, nekter Katsav å gå av før det foreligger en offentlig tiltale. Under pressekonferansen kom han med knallhard kritikk både mot politiet, media og ikke minst riksadvokat Menahem Mazuz. – Mine venner og jeg har stått imot et motbydelig angrep mens mitt navn og rykte har blitt dratt ned i sølen, sa presidenten. – Jeg har latt være å svare [på spørsmål angående saken …] Til og med gjennom denne vanskelige tiden har jeg ikke til hensikt å bøye av for presset. Jeg vil kjempe med all min makt for å renvaske mitt navn, uttrykte Katsav. Han var helt gråtkvalt under deler av sin forsvarstale. Presidenten oppfordret Israels innbyggere til ikke å tro på anklagene. – Jeg er offer for en av de verste menneskejaktene i statens historie. I løpet av de siste månedene har en ustoppelig hjernevasking av befolkningen funnet sted. Man har hørt hårreisende historier som har blitt presentert som sannhet av media. Jeg har overlevd fordi sannheten står på min side, la han til. Katsav hevdet at "ingen radio- eller tv-stasjoner har søkt etter sannheten". Han påstod også, som kritikk av politiet, å ha presentert beviser til sitt forsvar under avhør. Disse skal være oversett, i følge Katsav. Et kvinnelig vitne han skal ha presentert for politietterforskerne, skal ha blitt offer for seksuelle trusler under avhør, i følge presidenten. Også riksadvokat Menahem Mazuz får gjennomgå etter å ha deltatt i "medielynsjingen" mot ham, slik Katsav selv beskriver det. – Jeg forstår ikke hvordan riksadvokaten fant det riktig å si i et intervju i september at han ikke tror meg. Han hadde ikke en gang mottatt etterforskningsenhetens foreløpige rapport da intervjuet skjedde. Han kunne holdt munn og ventet på konklusjonen av etterforskningen. Men han var raskt ute med å kaste tvil over mine ords troverdighet, sa Katsav. Ved slutten av sin forsvarstale vendte Moshe Katsav fokuset mot den israelske befolkningen. Han gjorde det klart at han ikke vil gå av som president for å bli funnet skyldig i seksuelle overgrep. "Det ville vært lettere for meg å gå av. Men jeg er ikke klar for å gi etter for presset. Jeg kjenner sannheten." – Om riksadvokaten bestemmer seg [for å gi en offisiell tiltale], noe han enda ikke har gjort, men kun vurdert; vil jeg ikke nøle med å tre av. Men dersom, måtte Gud forby, riksadvokaten gjør sin bestemmelse, lover jeg å forlate denne bygningen, konkluderte han. Presidenten har bedt Knesset om en midlertidig suspensjon fra stillingen, på bakgrunn av anklagene mot ham. Miff.no: Israelsk politikk


Israel er under angrep fra Iran – vis din støtte nå!

  1. Bli medlem (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart