Kom til MIFF Forum

NRK oppmuntret til politisk kamp mot den jødiske staten! Send din klage og bli medlem av MIFF i protest!

Kvinner høyere utdannet, men tjener langt mindre

Det er fortsatt stor avstand mellom lønnen til menn og kvinner i Israel. Torsdag er det den internasjonale kvinnedagen. I den anledning slapp industri-, handels- og arbeidsdepartementet en undersøkelse mandag. Her sammenliknes den gjennomsnittlige månedslønnen for begge kjønn. Mens mennene får med seg rundt 12.800 kroner i lønningsposen hver måned, må kvinnene nøye seg med vel 5400 kroner. Dette er prosentvis 58 prosent mindre enn hva mennene får. Statistikken lyver imidlertid litt, i og med at kvinnene arbeider 35,4 timer per uke i gjennomsnitt, mens mennene tilbringer 45,8 timer per uke på arbeid. Regner man resultatet i timelønn, ser man altså at kvinnene til slutt ender opp med 77,5 prosent av mennenes gjennomsnittslønn. Det bør også føyes til at israelske kvinner gjennomsnittlig er høyere utdannet enn israelske menn.

Vis at du protesterer på regjeringens anerkjennelse av fantasistaten «Palestina»

  1. Bli medlem av MIFF (fra kr. 4 per uke)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel. Vipps 39881
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart