Bli en aktiv Israel-venn nå!

Bestill flyers som du kan dele ut for å gi familie, venner og naboer mer forståelse for Israel.

Mistillitsforslag mot Katsav nedstemt

Prosessen for å avsette president Moshe Katsav ble lagt foreløpig død onsdag, ettersom kun sju medlemmer av Knessets interngranskningskomité stemte for et mistillitsforslag mot ham, skriver Jerusalem Post. Da komiteen startet høringsrundene for rundt to måneder siden, hadde man knapt plass til å ta imot alle Knesset-medlemmene som ville vitne i saken mot Katsav. Presidenten var, da som nå, anklaget for seksuell trakassering av kvinnelige medarbeidere. Men da avstemningen vedrørende mistillitsforslaget skulle gjennomføres onsdag, møtte kun fjorten av de 25 komitémedlemmene opp. Sju gav sin tilslutning, fire stemte imot, to avstod fra å stemme og én nektet å ta del i møtet. Flertallet var likevel ikke stort nok til å klare å felle presidenten. – Det gjør meg trist å oppdage at Knessets vanære har blitt avslørt for fullt. Et Knesset som ikke makter å uttrykke mistillit mot en president tilsynelatende anklaget for alvorlige seksuelle overgrep, har mislyktes i sin moral og rettslige plikt overfor befolkningen, sa Meretz-politiker Zehava Gal-On. Likuds Limor Livnat uttrykte at hun var "full av skam" etter avstemningen. Katsav har lovet å trekke seg som president dersom han blir formelt tiltalt etter en høringsrunde. Han er midlertidig suspendert fra stillingen.


Kan du hjelpe på én eller flere måter?

  1. Bli medlem (fyll ut skjemaet under)
  2. Gi en gave til MIFFs informasjonsarbeid for Israel.
  3. Bestill MIFFs bøker – passer veldig godt som gave både til Israel-venner og folk som er kritiske til Israel.
  4. Bestill flyers med israelernes beste argumenter til utdeling.

Denne artikkelen kan du lese gratis på grunn av over 13.000 MIFF-medlemmer og andre frivillige givere. Men vi trenger støtte fra mange flere nå!

Gi gave her eller Vipps 39881

Bli medlem ved å fylle ut skjemaet under og trykk «send»!

Gi en gave til MIFFs arbeid for Israels sak

Med noen få klikk kan du gi med mobilen din.

0

Your Cart